Naturskyddsföreningen formellt emot TTIP

I helgen hade svenska Naturskyddsföreningen (SNF) riksstämma. Efter stämman har Sveriges största miljöorganisation sällat sig till de som vill avbryta TTIP-förhandlingarna.

Två motioner (s. 245-251) om TTIP hade inkommit till riksstämman, varav båda var väldigt kritiska. Riksstyrelsen instämde i en stor del av kritiken, men ville dock inte ta någon formell ställning till TTIP förrän avtalet är färdigförhandlat. Det är en linje som exempelvis ligger i linje med Miljöpartiets. Riksstyrelsen fick dock enligt uppgift inte stöd för sitt ändringsyrkande, utan motionens att-sats vann. Den antagna linjen är att Naturskyddsföreningen ”mot bakgrund av ovanstående risker säger nej till fortsatta TTIP-förhandlingar”.

Naturskyddsföreningen har sedan tidigare framfört kritik mot avtalet, bl.a. tillsammans med Greenpeace på DN Debatt. Om helgens beslut på något avgörande sätt förändrar naturskyddsföreningens arbete mot avtalet återstår att se, men organisationen befäster om inte annat sin kritik mot avtalet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*