Handelsgranskaren tackar för sig

Det har varit roliga år, men tiden är kommen. Efter att ha bevakat handelsavtal under många år tackar bloggen idag för sig. Tyvärr finns inte förutsättningarna för att driva bloggen vidare helt ideellt.

Bloggen, då med namnet ttippen, startades av Miljöpartiets dåvarande EU-parlamentariker Carl Schlyter år 2013. Till en början fokuserade bloggen helt på TTIP-avtalet mellan EU och USA, men kom med tiden att breddas. Bloggen övertogs i slutet av 2014 av Max Andersson, också han vid tiden EU-parlamentariker för Miljöpartiet. Sommaren 2018 bytte bloggen namn till handelsgranskaren för att tydliggöra det bredare fokuset på flera olika avtal. Efter det senaste EU-valet gick bloggen på ideell sparlåga, och nu tas alltså beslutet att sluta helt.

Max Andersson, som fortfarande äger domänen, har lovat att betala för att hålla sidan uppe i något år så att den kan fungera som ett nyhetsarkiv för de som är intresserade. Några nya inlägg kommer det dock alltså inte att bli.

Stort tack för den här tiden!

1 kommentar

  1. Väldigt tråkigt! Sajten har varit viktig för att sprida information och underlätta en nödvändig debatt i handelsfrågorna.
    Behovet lär inte minska. Tvärtom. I EU-UK förhandlingar, i arbetet med Green Deal, aktualiseras som aldrig för behovet av att inte handelsregler hämmar förstärkning av bl.a. miljökraven. Jättetack till alla inblandade för den här tiden! Hoppas vi ses framöver, om än i andra sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*